De nieuwe Omgevingswet: Wat verandert er voor puinbrekers?

Wat is de Omgevingswet?

De Omgevingswet, die op 1 januari 2024 in werking is getreden, is een nieuwe wet die alle regels voor onze leefomgeving bundelt en vereenvoudigt. Voorheen had u te maken met verschillende wetten en regels, maar met de Omgevingswet wordt alles overzichtelijk en efficiënter geregeld.

Veranderingen

Sinds de invoering van de Omgevingswet zijn er enkele veranderingen opgetreden in de administratieve lasten, met name bij de verkoop van recyclinggranulaten. Deze veranderingen kunnen voor sommige bedrijven uitdagend zijn. Als puinbreker is het essentieel om te zorgen voor de juiste documentatie om te voldoen aan de geldende regelgeving. Deze documentatie, variërend van transactiegegevens tot kwaliteitsverklaringen, speelt een cruciale rol bij het handhaven van de regelgeving. Sommige van deze documenten moeten fysiek bij de vracht aanwezig zijn, terwijl andere digitaal kunnen worden verstrekt. Ongeacht de vorm, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw documentatie up-to-date is en gemakkelijk toegankelijk voor inspecties en controles. Met de verwachte aanscherpingen in het controle- en sanctiebeleid van de overheid, is het van belang om uw verplichtingen nauwlettend in de gaten te houden.

"Bij Ingenieursbureau Mol begrijpen we de complexiteit van de nieuwe regelgeving en de mogelijke impact ervan op uw bedrijfsvoering." - Ingenieursbureau Mol

Onze kracht

Bij Ingenieursbureau Mol begrijpen we de complexiteit van de nieuwe regelgeving en de mogelijke impact ervan op uw bedrijfsvoering. Daarom bieden we ondersteuning aan bedrijven die moeite hebben met de naleving van de nieuwe administratieve vereisten. Ons team van experts kan een interne audit uitvoeren van uw bedrijfsprocessen met betrekking tot de verkoop van recyclinggranulaten. We identificeren eventuele onvolkomenheden en helpen u deze vroegtijdig aan te pakken, zodat u kunt voldoen aan de nieuwe wetgeving en uw bedrijfsvoering soepel kunt laten verlopen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Ingenieursbureau Mol u kan helpen bij het vereenvoudigen van uw administratieve lasten! Dan kunt u zich concentreren op uw kernactiviteiten en groei. Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw bedrijf klaar is voor de toekomst onder de Omgevingswet.

Aarzel niet, neem gerust en vrijblijvend contact op.

© 2023 Created with Royal Elementor Addons

Ingenieursbureau Mol

Neem contact